Cum iti alegi incaltamintea potrivita pentru forma piciorului

Posted: marți, 20 septembrie 2011 | | Etichete: , , ,

Foarte multora dintre noi ni s-a intamplat, cel putin odata in viata, sa ne cumparam o pereche de pantofi, cizme, botine sau ghete de toamna sau iarna pentru ca ne placeau foarte mult si, ulterior, sa constatam ca nu ne simtim comod in ele.

In mod normal, o pereche de incaltaminte de masura potrivita ar trebui sa nu ne faca probleme, dar lucrurile nu stau asa. De obicei, incaltamintea este produsa dupa anumite standarde, insa picioarele noastre nu sunt toate la fel. Singura posibilitate de a avea pantofi exact pe forma si marimea piciorului tau este sa iti cumperi incaltaminte pe comanda. Ceea ce, desigur, costa.

Exista foarte multe persoane care isi cumpara incaltaminte chiar daca, atunci cand o probeaza, observa ca fie pantofii sau cizmele le strang, fie le jeneaza. Se gandesc ca "oricum pielea se lasa", dar acest lucru este pe jumatate gresit. Este adevarat, in timp, pielea naturala se lasa, dar pana se intampla acest lucru risti sa te alegi cu rani la picior, cu bataturi sau mai grac, cu deformari ale degetelor. Mai bine este ca pantoful, cizma sau botina pe care o cumperi sa se muleze perfect pe laba piciorului inca de la inceput. Incaltamintea trebuie sa faca mersul reconfortant, si nu un chin. Este de preferat sa renuntati la achizitionarea unei perechi de incaltaminte daca nu va simtit comod in ea, chiar daca modelul va place foarte mult.


Sa vedem ce spun slecialistii si medici in legatura cu aceste probleme si mai ales cateva sfaturi pentru a alege incaltamintea potrivita in functie de forma piciorului:

"Nu purtati tocuri prea mult timp!", spune medicul ortoped Gheorghe Burnei pentru ziarul Click!. Acesta atrage atentia asupra faptului ca "Tocurile înalte pot fi purtate intre 2 ore - 8 ore pe zi. Daca se exagereaza, in timp pot aparea complicatii: monturi la degetele picioarelor, probleme de circulatie care pot duce la artroze.

Mai multe informatii pe aceasta tema cititi AICI.

Ce mare lucru pot pati daca imi apare o batatura din cauza pantofilor prea stramti ? Multe persoane ar raspunde "nu mare lucru" la aceasta intrebare. Adevarul este insa cu totul altul. Bataturile, mai ales cele apoase, pot duce la infectii doarte periculoase.

Mai multe detalii pe aceasta tema cititi AICI.

De asemenea, foarte important este din ce material este confectionata talpa pantofilor sau a cizmelor pe care le porti. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca platicul favorizeaza transpiratia picioarelor si aparitia ciupercilor de sub unghii.

Mai multe detalii pe aceasta tema cititi AICI.


Alte informatii utile:

sfatulmedicului.ro - Cum se alege pantoful potrivit?

topsanatate.ro - Cum combatem mirosul neplacut al picioarelor


topsanatate.ro - Cum sa ai picioare frumoase si sanatoase 

chirurgiapiciorului.ro - Sfaturi de ordin general  

ifamilia.ro - Atenţie la ce fel de încălţăminte purtaţi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu